Krampusz

Alternatív anarchista ön- és közszórakoztató magazin és programajánló azoknak a bihariaknak és cíviseknek AKIK NEM KAPTÁK MEG A PÖTTYÖSLABDÁT TIBI BÁCSITÓL!

Archívum

Kontakt

 Úgy tűnik, a debreceni jazz élet tavasszal pezsegni fog, főleg a Kölcsey nagytermében. Egy héttel Truffaz előtt egy másik sztár, a holland szaxis (eye)Candy Dulfer koncertezik nálunk. A negyvenkét éves szöszi még mindig egész feszes, az a fajta, ha James Bond lennél vagy George Clooney, egyből meghívnád egy martinira. 

Az amszterdami születésű Candy 7 évesen kezdett zenélni, 14 évesen már zenekart vezetett. Smooth jazzt épp úgy hallhattunk tőle, mint funkyt, ezen a vonalon elindulva aki nem ismeri, az is sejtheti, mire számíthat. Jelölték amúgy Grammy díjra 1990-ben, Lily was here című dala listavezető volt Európában, eladott egy pár millió lemezt, nem mellesleg nem egy Prince albumon és videóban szerepel, nyomta az eurythmics-es Dave Stewarttal, Aretha Franklinnel, sőt a reggae legenda Jimmy Cliffel is turnézott, meg a Pink Floyddal is, és a Cuki hagyatéka című film zenéje is az ő nevével fémjelzett. 1997-es For the love of you című albuma több mint negyven hétig volt a Billboardon, ami valljuk meg, nem sikerült eddig sokmindenkinek. Funky-rajongóknak mindenképp kötelező, bár valószínűleg nem csak könnyed témázgatásokba fog belemenni. Legalábbis nagyon remélem! Jegyár 3500/3900, Interticketnél és a Kölcseyben keresd, erősen megfontolandó koncert!

Egyébként csak megjegyezném, hogy közben február 3-án Budapesten az A38 állóhajón a kelet-európai kísérleti elektronika két kiemelkedő fontosságú alakja, Tigrics és Fennesz mellett hallható lesz a kísérleti jazz egyik legkirályabb trombitása magyar zenészek segédletével, vagyis a Hautzinger-Pándi-Sőrés-Tóth quartet (és aki megteheti, ezt se hagyja ki). Ez úton is üzenném a kedves debreceni szervezőknek (ha olvassák ezt egyáltalán), hogy ilyen formációkra is lenne igény, nem csak a Jazznapok keretein belül!

Címkék: jazz eyecandy funky szaxofon kölcsey candy dulfer szaxi

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://krampusz.blog.hu/api/trackback/id/tr112625274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása