Krampusz

Alternatív anarchista ön- és közszórakoztató magazin és programajánló azoknak a bihariaknak és cíviseknek AKIK NEM KAPTÁK MEG A PÖTTYÖSLABDÁT TIBI BÁCSITÓL!

Archívum

Kontakt

 Mint a Főnixinfóról kiderült, a Debreceni Tavaszi Fesztivál rendezvényein belül lesz látható korunk egyik legjobb trombitása, Erik Truffaz. Az eseményt a Főnix rendezvényszervezőinek köszönhetjük. Jegyár: 2900/3400, ami baráti árnak mondható a rendezvény várható színvonalához képest. A jegyek elővételben megvásárolhatóak az Apolló Moziban, a Kölcseyben, a Főnix Csarnokban, a Tourinformnál és interneten, a www.interticket.hu oldalon.

A svájci-francia úriember többek közt a legendás Blue Note kiadónál adja ki lemezeit, melyek közül az 1998-as The Dawn című robbant először nemzetközi vizeken, későbbi albumai voltaképp mainstream sikerként is értékelhetők - ez azonban a zene minőségén a legkevésbé sem rontott. Truffaz fúziós jazzére hatott a korai trip-hop, de méginkább az igazi hip-hop, a kilencvenes évek elejének tánczenéje épp úgy, mint a bebop és a Davis-féle szabad improvizációs játék.  Zenéjében erős avantgarde és kísérleti vonások figyelhetők meg, nem veti el az ortodox dzsesszisták és rockerek által széles ívben elkerült elektronikát sem, így zenéje hatalmas tereket ölel fel. Erre legjobb példa Mexico című 2008-as albuma, amit a mexikói Murcof néven alkotó Fernando Coronával duóban készített el (Corona a kortárs minimalizmus elektronikájának egyik legkiemelkedőbb alakja). Kvartettjében Marc Erbetta hallható dobon, Marcello Giuliani basszuson és Patrick Muller billentyűn.

 


Címkék: jazz dzsessz főnix kölcsey központ kölcsey trombitás világsztár erik truffaz erik truffaz quartet tavaszi fesztivál

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://krampusz.blog.hu/api/trackback/id/tr942615124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása